Menü Schließen

Ethereum Layer 2 Optimism ökar med Mainnet Soft Launch

Ethereum Layer 2 Optimism ökar med Mainnet Soft Launch

  • Optimism soft lanserar Ethereum L2-nätverket till mainnet.
  • Mer testning krävs före offentlig mainnet på två månader.
  • Synthetix och Loopring kör redan L2-nätverk

Trust Project är ett internationellt konsortium av nyhetsorganisationer som bygger standarder för transparens.

Det här året kommer sannolikt att se Bitcoin Loophole oöverträffad användning och efterfrågan på Ethereum-nätverket, så det har aldrig funnits en bättre tid att öka Layer-2-skalningslösningar.

Efter ett års utveckling har Layer-2 Ethereum-leverantören Optimism mjukt lanserats på mainnet under helgen.

I sitt senaste blogginlägg lade Optimism-teamet fram detaljerna för lanseringen och detaljerade stridstestningen som fortfarande behöver utföras i nätverket.

Branschledare som Uniswap-grundaren Hayden Adams och Compound Finance CEO Robert Leshner berömde snabbt teamet och tillade att det är ”fantastiska nyheter för hela ekosystemet.”

Det här är fantastiska nyheter för hela ekosystemet
🎉
🎉
🎉 https://t.co/xcX675cigq

🤖 Leshner (@rleshner) 16 januari 2021

Konceptet bakom den ”optimistiska samlingen” är att göra transaktioner snabbare och billigare genom att köra smarta kontrakt utanför Ethereum och bara lagra resultaten i rotkedjan.
Testa, testa

Driftsättningen av nätverket har märkts som en mjuk lansering eftersom det fortfarande finns fler test att göra. Under de senaste fyra månaderna har Coinbase och DeFi-protokollet Synthetix testat systemet aktivt.

„Precis som vi gjorde med vårt testnät, tar vi ett iterativt tillvägagångssätt genom att först lansera med träningshjul (beskrivs i nästa avsnitt) och ta bort dem när vi får förtroende för produktionssystemet.“

Med säkerhet i spetsen för prioriteringarna tillade tillkännagivandet att det fanns ytterligare tre skyddsåtgärder vid lanseringen:

Endast vitlistade smarta kontrakt får köras på OVM, som är en fullt utrustad exekveringsmiljö för Ethereum Virtual Machine (EVM) designad för Layer 2-system.

Autentiserade uttag aktiveras för att förhindra skadlig aktivitet och administratörsnycklar används för att uppgradera kontrakten i en nödsituation.

Ett fullständigt offentligt testnät har planerats i slutet av februari / början av mars och teamet hoppas få den offentliga mainnet distribuerad strax efter.

Optimism Ethereum Scaling

Med gasavgifterna stigande igen har det nyligen skett flera andra L2-utplaceringar. I slutet av förra veckan lanserade Synthetix sin L2-uppgradering, även baserad på Optimists plattform.

Uppgraderingen, som kallas Castor, kommer att inleda två primära ändringar som det första steget till full Layer 2-integration. Den kommer att innehålla två smarta kontrakt som möjliggör insättningar på Layer 1 och uttag på Layer 2, som använder optimistiska samlingar. Det kommer också att flyttas till ett nytt SNX-spärrkontrakt som stöder L2-övergången.

DeFi DEX Loopring lanserade också L2 till L1 ”gasfria” överföringar på sin egen Layer 2 automatiserade marknadsförare. Loopring driver också för närvarande L2-likviditetsbrytning för sitt ursprungliga LRC-token som nyligen har stigit i pris.